Svenska Mästerskapen i Abborre!
Nedräkning till starten SM 2022
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Svenska Mästerskapen i Abborre sanktioneras av:

Sveriges Sportfiske-och Fiskevårdsförbund!

Vad när och hur?

Svenska Mästerskapen i Abborre 2022 kommer gå av stapeln i Åsunden Ulricehamn den 3e September. Här kommer 36 av Sveriges absolut bästa teams inom spinnfiske av abborre tävla om den prestigefyllda titeln som Svenska mästare i Abborre 2022! Tävlingen är en klassisk ”Big Five” och rapporteras löpande via tävlingsappen Fishy Live www.fishy.nu.

Som besökare kan man följa tävlingen direkt i form av liveklipp på Youtube och inrapporterade fiskar i realtid på vår storbildskärm samt via fishy.nu. Robert ”Robbo” Jonsson med ”Grabbhalvan” kommer sköta studion direkt live från stora scenen tillsammans med sin sidekick ”Jan-O” från FishEco. Här kommer ni också att få möta en o annan sportfiskekändis! Det händer saker på scenen hela dagen i form av direktkontakt med de tävlande och intressanta fiskeprofiler som besöker studion för lite samtal. Ni kommer kunna följa några av teamen direkt online via Youtube men vill man inte missa något så passa på att vara direkt på plats för exklusiva rapporter och bilder.

Förutom Svenska Mästerskapen och vår studio så kan man strosa runt på vår mässa och kika på allt från båtar till betesbyggare. Eller spana in hur det går i vår nya satsning – Företagsmetet. Här tävlar lokala företag mot varandra i klassist mete. Vinnaren vinner förutom äran en helt egen chartrad fisketur på havet för upp till 12 personer! 

HUVUDSPONSOR

SPONSORER

Några av våra gäster under dagen!

Robbo Jonsson
Robbo JonssonLive and kicking it
Robert Robbo Jonsson behöver nog ingen närmare presentation. Det som Robbo inte varit med om eller haft ett finger i inom sportfiskesverige senaste deceniumen, vetetusan alltså. Robbo har koll. Nu med sin bättre hälft, sonen eller mer känd som ”Grabbhalvan” bakom tekniken så osar det succé. Missa Robbo kommer ni inte göra han är med oss i studion hela dagen och ser till att det här kommer bli, dagen man minns. Väl mött!
Mattias Åström
Mattias ÅströmTEAM ABU Garcia
Mattias Åström är en rutinerad predatorfiskare med ofantligt många fina fiskar och tävlingsreslutat på sin meritlista. Hör Mattias bli grillad på scenen av Robbo å co under dagen. Det kommer lockas till skratt och en å annan fiskehistoria kommer nog till ytan. Återigen missa inte!
Linnéa Lönn
Linnéa LönnShimano Nordic Ambassadör
Linnea Lönn är en otroligt talangfull fiskare med en enorm bredd i sitt fiske. Oavsett om det är mete efter sarv eller fiske efter abborre så visar hon ofta vart skåpet ska stå. Linnea besöker SM i Abborre 2022 både på scen och i juryn där hon kommer ha ett vakande öga över inskickade fiskar. Missa inte Linnea på scenen under dagen!
Jan Ohlsson
Jan OhlssonFishEco
Jan Ohlsson eller mer känd som Mr FishEco ”Jan-O” kommer vara på plats och se till att SM i Gädda kommer bli ett oförglömligt event. Listan på Jan-O´s bragder inom branschen kan bli så lång att inte internet räcker till. Vi är otroligt tacksamma för all hjälp och input Jan-O har åstadkommit. Utan dig hade vi fortfarande suttit och drömt oss bort till ett SM i bravur. Gnugga ögonen för allt pekar mot att detta blir årets händelse för Sportfiskesverige 2021!
Felix Frey
Felix FreyKayakstore.se
Felix Frey är känd i många sammanhang som bland annat tävlat i Kaykafiske-VM och landat på pallplats. Han har fångat stört stora abborrar från sin Kayak. Felix driver Kayakstore.se och figurerar på sociala medier som tex Youtube med Felix Freys Tackelsnack. Det ska bli otroligt intressant att höra vad Felix har att berätta om på scenen under dagen. Felix kommer nog ha med sig nån Kayak och visa upp dessutom! Svinkul!
Janne Kantola
Janne KantolaBakom Flötet Podcast
Janne Kantola är vår lokalkändis när det kommer till fiske i Älvsborg. Han är lärare till vardags och familjefar, fiskeguru, podcastare efter han stämplat ut. Brinner för ungdomar inom fisket, fiskevård och annat fint. Vi tar ett litet snack med Janne på scenen och Janne kommer själv tjänstgöra som fältassistent under dagen och ta tempen på mässan och allt runt omkring SM i Abborre 2022!

Här nedan kan ni se lite hålltider på allt som händer under dagen! 

 • SM i Abborre – Tävling

 • Första borren över 40cm!

  Den som rapporterar en abborre på 40cm eller mer, vinner ****

 • 07:30 – Kaptensmöte

  (OBS! Endast för tävlande!)

 • 12:00 Halvtidsvinnare

  Det lag som ligger på första plats i halvtid kl 12:00 vinner *****

 • 14:00 Mörkingsperioden

  Från detta klockslag kan de tävlande inte se reslutatslistan. Dock så kan besökare på plats se eventuella fångster på scenen.

 • 16:00 Tävlingen avslutas

  Vi väntar med spänning på att lagen kommer in till fiskestugan inför prisutdelning.

 • 16:30 – Prisutdelning!

  • Första borren över 40cm,
  • Ledande laget i halvtid,
  • 3e placering
  • 2a placering
  • Slutligen koras de Svenska Mästarna i Abborre 2022!
 • SM i Abborre – Live på FishEco’s Youtubekanal

 • 09:00 – 10:30 Live i studion med Robbo och Jan-O

  Borresnack! Har vi några rapporterade fiskar? Besök av bland annat Mattias Åström från Team ABU Garcia och Linnea Lönn som är en av ambassadörerna inom Shimano Nordic. Vi besöker Sportfiskarna borta vid Brinksdammen och tar tempen på juniorerna som tävlar. Vad är det för regler som gäller? Vilken art är häftigast?

  Vi försöker även att via livelänk ta tempen från några tävlande.

 • 12:00 – 13:30 Live i studion med Robbo och Jan-O

  Borresnack! Hur står det i ställningen? Vilka är halvtidsvinnare? Besök från bland annat Felix Frey vi snackar om kayakfiske, monsterborrar på kontinenten och världsmästerkap!!!. Vi snackar även med ***** om *****. Hur ser det ut på mässan? Janne Kantola går ett varv hos butikerna och spanar in den lokala fisketävlingen ”Företagsfisket”. 

  Vi försöker även att via livelänk ta tempen från några tävlande.

 • 15:00 – 17:00 Live i studion med Robbo och Jan-O

  Borresnack! Slutspurten? Hur har det gått? Kommer det in några uppgraderingar? Vi får besök av Fjällorna där vi diskuterar om hur det går för tjejfisket? Vad ska vi göra för att det ska bli bättre? Janne Kantola går ett varv och pratar med besökarna.  Vi tar tempen på de tävlande när dom kommer in för prisutdelning. Vi korar alla vinnare och tackar alla sponsorer med mera!

 • Företagsfisket

 • 09:00 Kaptensmöte

  Alla samlas på det södra trädäcket vid Restaurang Bryggan för information inför fisket. Kom ej för sent. Endast tävlande på plats.

 • 09:20 ca Förberedelser inför starten.

  Hitta er plats förbered allt som förberedas skall. Mäskning är tillåten från det att man fått sin plats. Inga spön i vattnet innan starten kl 10:00.

 • 10:00 Starten går!

  Nu gäller det för lagen att bita ihop. vinna eller försvinna!

 • 14:00 Tävlingen avslutas.

  Här avslutas tävlingen och funktionärer kommer ut och kontrollväger den totala fångsten i ”keepnetet” och återutsätter all fisk levande.

 • 15:00 Prisutdelning på Stora Scenen.

  Nu koras världens bästa Ulricehamnsföretag i Företagsfisket!

 • Sportfiske och Fritidsmässan

 • 10:00 – Mässan öppen för allmänheten

 • 17:30 – Mässan stänger!

Utöver tävlingen pågår det samtidigt en fiskemässa på området med utställare från hela branschen. Hela 5000m2 med allt inom sportfiske och friluftsliv. Ni kommer finna redskapshandlare, båtförsäljare, producenter, fisketurism, andra klubbar/föreningar  och mycket mer. En heldag vid sjön för sportfiskaren helt enkelt!


PÅ MÄSSAN HITTAR NI I BLAND ANNAT DESSA UTSTÄLLARE:

Nytt ”påhitt” för året blir FÖRETAGSFISKET. Lokala företag ställer upp med sina bästa sportfiskare eller (amatörfiskare för den delen) i klassiskt mete längs stranden strax söder om Restaurang Bryggan. Prestigefylld tävling som kommer visa vilket företag som har de absolut vassaste krokarna. Första priset blir en helt egen havsfiskebåt under en dag! Pris för största Abborren blir det individuellt likaså. Överskottet i denna tävling går oavkortat till vår barn och ungdomsverksamhet i Ulricehamns Fritidsfiskare. Läs mer om anmälan till detta spektakel nedan.

Klara till företagsfisket är följande lag:

# Stema

# Engtex 1

# Uponor

# UEAB

# Engtex 2

# 7H.se